© 1 januari 2021 designed by ‘t Vlinderhuis

 

’t Vlinderhuis

 

't Vlinderhuis.
Natuurgeneeskunde.
massage bij kanker.
ontspanningsmassage's.
Dorn-therapie.
zorgmassage op "maat".
triggerpointmassage.
klachtbehandeling/fysio.
kindermassage.
coaching.
cursus babymassage.
tarieven/info cursus babym..
tarieven massages.
huisregels.
Contact massage 's / links.
Contact Natuurgeneeskunde.
Privacyverklaring.

•  klachtbehandeling/fysio Dorn-therapie

Natuurgeneeskunde (Ontspannings)massage’s

Gespecialiseerd in massage bij kanker

Gecertificeerd babymassage docent

 

Holistische Energetische Massage (HEM)

Het woord 'holistisch' komt af van het Griekse woord holos en betekent 'geheel'.In de holistische visie wordt de mens als één geheel beschouwd. Emoties, gedachten, sociale omstandigheden en fysieke gevoelens zijn allemaal met elkaar verbonden en vormen samen een balans. Energetisch geeft aan dat deze massage blokkades in het lichaam opheft. De totale massagebehandeling is dus gericht op bewustwording en het in balans brengen van alle niveaus.

 

Zowel de energetische als de klassieke massage is “holistisch”. Het verschil echter tussen een  energetische en klassieke massage is dat tijdens een Holistische energetische massage richt zich op de energiestroom van het lichaam die loopt via energiebanen, die meridianen worden genoemd. Eventuele verschillen in energie kunnen worden ervaren en in balans worden gebracht. Hoewel de effecten uiteenlopen en natuurlijk per individu verschillend kunnen zijn, worden over het algemeen tijdens deze massages tintelende gevoelens ervaren, een letterlijk gevoel van "stromen". Een klassieke massage richt zich voornamelijk op de huid, spieren en gewrichten. Door strijkingen, knedingen en het uitoefenen van druk wordt er invloed uitgeoefend op het weefsel waardoor er bewustwording van de relatie tussen geestelijke spanning en spierspanning kan plaatsvinden. 

 

Het masseren ontspant de spieren, bevorderd de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust en stimuleert de lymfestroom. Deze massage verminderd stress, angst en helpt je bewuster te worden van je eigen lichaam. Als je eenmaal bewust bent van je energieblokkades en je weet en voelt waar ze zitten, dan kun je daar bewust mee aan de slag. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en voel je je vrolijker en beter. De Holistische Energetische Massage is een langzame en rustige massage. De massagegrepen worden afgewisseld met schuddingen (het pulsen van het lichaam). Je masseert van het hoofd naar de voeten om het teveel aan negatieve energie via de voeten af te voeren.