© 17 december 2019 designed by ‘t Vlinderhuis

 

’t Vlinderhuis

 

't Vlinderhuis.
Natuurgeneeskunde.
massage bij kanker.
ontspanningsmassage's.
Dorn-therapie.
zorgmassage op "maat".
triggerpointmassage.
sport (deel) massage.
kindermassage.
bedrijfsmassage.
cursus babymassage.
tarieven/info cursus babym..
tarieven massages.
huisregels.
Contact massage 's / links.
Contact Natuurgeneeskunde.
Privacyverklaring.

(Ontspannings)massage’s Natuurgeneeskunde Dorn-therapie

Gespecialiseerd in massage bij kanker

Gecertificeerd babymassage docent

 

Waarom babymassage?      Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, lichaamstaal. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Met de babymassage, die eenvoudig te leren is, activeer je zowel jouw eigen zintuigen als die van jouw baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor jouw baby. Door de babymassage slapen baby’s regelmatiger, krijgen ze een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid.  Zij accepteren zichzelf gevoelsmatig gemakkelijker. Door regelmatig je baby te masseren, leer je hem beter kennen en begrijpen. Babymassage is bovendien heel leuk om te doen. Het is heerlijk ontspannend, voor ouder en kind.

Doel:      Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed, de tastzin wordt ontwikkeld en door de baby op deze manier aan te raken laat je hem/haar voelen dat hij/zij er mag zijn. Dit bevordert het vertrouwen en geeft een groter gevoel van geborgenheid.

Voor wie?     De cursus babymassage is geschikt voor alle baby’s van 6 weken tot 9 maanden met één van hun ouders/verzorgers. Ook baby’s die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken, en baby’s met een handicap hebben baat bij massage. Voor baby’s en ouders die een moeilijke start hebben gehad, is de babymassage een mooie manier om het hechtingsproces te ondersteunen.

 

Cursusinhoud:

In kleine groepjes van maximaal 4 personen creëer ik in 4 weken een intieme sfeer waarin je de basisprincipes van de Shantala babymassage leert. In elke les worden nieuwe grepen geleerd en de reeds geleerde grepen herhaald. Iedere les neem ik de tijd voor vragen, extra uitleg en uitwisseling van ervaringen. Tijdens de cursus zit je met je baby op een matje op de grond. Je baby ligt op of tussen je benen. Huid op huid contact wordt als zeer prettig ervaren door de baby waardoor het aangeraden word een rok of korte broek mee te nemen. Tijdens de bijeenkomst is er, indien nodig, de mogelijkheid om je kindje te voeden. Naast de babymassage en vele praktische tips staat er in iedere bijeenkomst ook een thema centraal, zoals til- en draagtechnieken, buikkrampjes en hoe voetreflex hieraan kan bijdragen, huil- en slaapgedrag, lichaamstaal. Ter ondersteuning van de babymassage maak je kennis met een stukje volwassenmassage over de kleding heen, om zelf te ervaren wat je baby voelt tijdens de babymassage.